Skip to content

Maandag 26 februari (20.00-21.00): De Duiders | Waarom artsen steeds vaker verslavende pijnstillers voorschrijven

Aanstaande maandag, 26 februari, zal onze Marcel Bouvy in gesprek gaan in de theaterzaal van Bibliotheek Neude in Utrecht. Dit boeiende gesprek van 20:00 tot 21:00 zal gaan over het urgente thema: “Waarom artsen steeds vaker verslavende pijnstillers voorschrijven”.

Gezien de recente aandacht voor opioïden in de media, zoals in de Verenigde Staten zijn overdoses door krachtige en verslavende pijnstillers de belangrijkste oorzaak van overlijden onder jongeren. Ook in Nederland is er weer een stijging in het gebruik van opioïden, vooral als voorschrift voor chronische pijn. Dit roept de vraag op of we ons hier ook in Nederland zorgen over moeten maken.

Dit evenement biedt een kans om meer inzicht te krijgen in dit complexe vraagstuk. Bent u geïnteresseerd om te komen luisteren op locatie (en vragen te stellen tijdens de Q&A), toegang is gratis (vol=vol), klik hier voor de link naar het programma.

Voor degenen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, is er ook een livestream beschikbaar via: link naar de livestream.

We hopen u maandagavond te verwelkomen in Bibliotheek Neude/online voor een inspirerende en informatieve avond.

Back To Top
Zoeken