Skip to content

Oxycodon Na Ontslag (ONO) studie

Onderzoek toont verschil tussen voorgeschreven en gebruikte hoeveelheid oxycodon na ontslag uit Meander Medisch Centrum

In het Meander Medisch Centrum (MMC) is recent een boeiend onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van oxycodon door patiënten na ontslag. De centrale vraag was: “Is de verstrekte hoeveelheid oxycodon in overeenstemming met het gebruik en de pijnscore van de patiënt gedurende één week na ontslag uit MMC?”

De bevindingen van dit onderzoek wijzen op een opvallend verschil tussen de hoeveelheid oxycodon die aan patiënten wordt voorgeschreven en de daadwerkelijke hoeveelheid die zij gebruiken. De conclusie luidt dat de voorgeschreven hoeveelheid kortwerkende oxycodon na ontslag niet in overeenstemming is met de hoeveelheid die daadwerkelijk door de patiënt wordt gebruikt.

Dit onderzoek werpt een belangrijk licht op het voorschrijfproces van pijnmedicatie en benadrukt de noodzaak van zorgvuldige afstemming tussen voorschrijvende artsen en patiënten om onnodig medicijngebruik en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren.

Hieronder ziet u de informatieve poster over dit onderzoek is beschikbaar en de mogelijkheid om de resultaten in meer detail te bekijken.

Poster ONO

 

Back To Top
Zoeken